Snoekbaars salade: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars salade

Ingrediënten;

  • 800 g snoekbaarsfilet
  • 1 Worteltje
  • 1 kleine Prei
  • 1 Tomaat
  • 1 krop Sla
  • 1 Gele paprika
  • 4 takjes Peterselie
  • 1 Citroen
  • 1 dl Umer of Bulgaarse yoghurt
  • Kappertjes
  • Droge witte wijn
  • Dijonmosterd Mayonaise
  • Tijm
  • Dragon (fijngehakt)
  • Bieslook (fijngeknipt)
  • Zwarte olijven
  • Peper
  • Zout
  • Citroensap.

  Bereiding:

  • Bedek de bodem van een wijde pan met het worteltje in plakjes gesneden, een stukje wit van het prei in ringetjes gesneden, 4 takjes peterselie, een snufje tijm en 3 schijven citroen. Leg er de snoekbaarsfilets op.
  • Giet er een ½ liter water en een ½ dl droge witte wijn bij en strooi er wat zout en peper over. Breng alles tot tegen de kook aan. Pocheer de vis in ca. 8 minuten op een laag vuur gaar. Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat deze uitlekken en koud worden.
  • Roer voor de saus 1 theelepel Dijonmosterd los met 1 eetlepel citroensap en meng er 1 dl mayonaise, 1 dl Umer of Bulgaarse yoghurt, een ½ eetlepel dragon fijngehakt, een ½ eetlepel bieslook fijngeknipt, zout en peper naar smaak, door. Verdeel de koude vis in grove stukken en schep deze voorzichtig door de saus.
  • Bedek 4 bordjes met slabladeren naar keuze. Leg de vissalade in het midden en garneer deze met de ontvelde tomaat zonder zaadlijsten en in reepjes gesneden, een ½ gele paprika zonder zaadlijsten en 4 zwarte olijven in reepjes gesneden, gehalveerd en ontpit en 1 eetlepel kappertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *