Snoekbaars met zongedroogde tomaten: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars met zongedroogde tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen:  

  • 400 gram snoekbaarsfilet liefst met vel  
  • halve liter krachtige vleesbouillon  (5 dl)  
  • extra vergine olijfolie  
  • zout en peper (uit de molen)
  • 8 half-zongedroogde tomaten in stukjes.   

Bereiding:

  • Laat de bouillon tot 1 dl. inkoken (duurt ± 20 minuten).
  • Leg de filets met de velkant naar boven op een rooster en leg dit rooster op een met aluminium bedekte bakplaat.
  • Kwast de filets in met olijfolie en strooi er zout en peper op.
  • Zet ze ± 4 minuten onder een voorverhitte grill tot het vel goudbruin is.
  • Schep de stukjes tomaat door de nu stroperige bouillon en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de vis op voorverwarmde borden en doe de saus er over.
  • Serveren met gekookte of gebakken aardappeltjes, frites of een gepofte aardappel met zure room/bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *