Italiaanse snoekbaars: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Italiaanse Snoekbaars (Sandre à l’ Italienne)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 moten snoekbaars
  • 100 gram boter
  • 50 gram zwarte olijven
  • tomatenpuree
  • 250 gram schelpjes macaroni
  • 1 takje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • zout, peper
  • 1 blikje ansjovis in olie

bereiding:

  • Vul een pan, die groot genoeg is om de snoekbaars te bevatten, met water, doe er wat zout bij,en houd hierin 10 minuten de vis tegen de kook aan.
  • Schil en hak ondertussen knoflook en ui fijn. Hak ook de basilicum fijn.
  • Smelt de boter in een pannetje, voeg ui en knoflook toe, laat zachtjes kleuren zonder dat het al te snel bruin word.
  • Doe er twee eetlepels tomatenpuree bij, verdun met wat kookwater van de vis en laat de saus 45 minuten pruttelen.
  • Als de vis klaar is, laat hem dan uitlekken, bestrooi hem met basilicum en houd hem warm.
  • Zet de oven op 170 graden C. Doe de ansjovis met zijn olie in een pannetje, verwarm dit en laat de ansjovis tot pulp worden op zacht vuur.
  • Doe de ansjovispulp bij de saus. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en doe er de macaroni schelpjes in.
  • Controleer na 10 minuten of ze goed zijn. Gedurende deze tijd leggen we de moten snoekbaars op een voorverwarmde dienschaal, doe de tomatensaus er overheen, omringen de vis met de olijven en schuiven de schaal 15 minuten in de oven.
  • Wanneer de schelpjes gaar zijn gieten we ze af en serveren de macaroni apart bij de vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *