Gepocheerde snoekbaars met prei en spek: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Gepocheerde snoekbaarsfilet met prei en spek

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 sjalotjes, 2 sneden gerookt spek van 1/2 cm dikte, 
  • 600 gr snoekbaarsfilet, Beetje boter, Peper, 1.5 dl droge witte wijn,2 x het wit van Prei,
  • 2 dl room, 1 el fijngesneden bieslook

Bereiding:

  • Hak de sjalotjes, verwijder het zwoerd van het spek en snijd het in reepjes
  • Verdeel de snoekbaarsfilet in 4 porties. Strijk een pan in met boter en schik er de vis in.
  • Maal er peper over en voeg het spek en de sjalot toe
  • Overgiet met de wijn en plaats onder deksel op een middelmatig vuur
  • Halveer de preiwitten in de lengte, was en snijd ze dwars in fijne reepjes.
  • Neem de gepocheerde vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie.
  • Laat het kookvocht inkoken en voeg de room toe.
  • Laat opnieuw inkoken tot een gladde saus.
  • Voeg de prei toe en laat nog een 3 min. sudderen.
  • Schik de vis op 4 borden, roer de bieslook door de saus en lepel over de vis.

Serveer met gekookte aardappelen of puree en een glaasje Pinot gris .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *