Gemarineerde snoekbaarsstukjes.

Recepten > Snoekbaars > Gemarineerde snoekbaarsstukjes.

Ingrediënten:  

  • 500 gram snoekbaarsfilet
  • ketjap manis, peperkorrels, zeezout, sambal oeloek, citroen en knoflook 
  • hele bospeen
  • ontbijtspek
  • krieltjes in de schil
  • schenkstroop
  • koude vruchten op siroop

Bereiding:  

  • Neem ongeveer 500 gram snoekbaarsfilet en maak er stukjes van ongeveer 6 x 6 cm van.
  • Maak een marinade van ketjap manis, peperkorrels, zeezout, sambal oeloek, citroen en knoflook en laat de stukjes ongeveer 4 uur marineren. 
  • Kook in de tussentijd hele bospeen gaar en laat deze uit het water afkoelen. 
  • Omwikkel ze met ontbijtspek. Doe hetzelfde met krieltjes in de schil en laat 
  • vooral de schil erom zitten. Als de kriel en wortel zijn omwikkeld met ontbijtspek 
  • zet ze dan in een ovenschaal in de oven, ongeveer 15 minuten op 180 graden, 
  • daarna nog 5 minuten op de grill-stand maar giet er eerst nog wat schenkstroop overheen. 
  • De snoekbaars aan beide zijden 3 minuten bakken in zonnebloemolie, 
  • niet te veel olie toevoegen. 

Eventueel serveren met koude vruchten op siroop. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *