Asperges met snoekbaars: heerlijke snoekbaarsrecepten.

In verband met het Corona virus adviseren wij u het laatste reisadvies van het Ministerie te lezen op Reisadvies Nederland Wereldwijd

Recepten > Snoekbaars > Asperges met Snoekbaars en Jenever  

Ingrediënten:

  • 400 g asperges
  • 4 Snoekbaarsfilets van 250 g elk
  • peper, zout
  • mosterd
  • 50 g boter
  • 100 g paneermeel
  • bieslook
  • nootmuskaat
  • 4 dl visbouillon
  • 2 dl jenever
  • cayennepeper
  • saffraan
  • gerookte Ardenner ham  

Bereiding:

  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een koffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot.
  • Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visbouillon en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.
  • Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
  • Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardenner ham.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *