Paling uit Angers

Recepten > Paling > Paling uit Angers (Anguille à l’Angevine)

Ingrediënten:  

  • 1 kg grote paling
  • 100 gram boter
  • 200 gram champignons
  • 1/2 liter droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 1 eidooier
  • 1 borrelglas cognac
  • 1/2 dl slagroom
  • peterselie
  • laurier
  • zout, peper

Bereidingswijze:

  • Snij de palingen in moten van 7 cm lengte.
  • Pers de citroen uit. Doe het sap over de moten paling en laat deze 10 minuten marineren in het citroensap.
  • Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de moten paling enkele minuten op klein vuur.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Was en hak wat peterselie.
  • Flambeer de paling met de cognac.
  • Voeg de champignons toe, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes smoren.
  • Doe er dan zout bij, de wijn, het blaadje laurier, zet het vuur hoger en laat 10 minuten koken op hoog vuur.
  • Haal het blaadje laurier weg. Schep er de paling en de champignons uit met een schuimspaan en houd ze warm.
  • Kook het vocht voor 1/3 in, meng de eidooier met de slagroom en voeg het mengsel, van het vuur af, bij de saus. Klop er nog de rest van de boter in kleine stukjes door.
  • Controleer de smaak en corrigeer die eventueel.
  • Schenk de saus over paling en champignons, geef er wat gehakte peterselie over en serveer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *