Zeeuwse mosselen met zure room.

Recepten > Mosselen > Zeeuwse mosselen met zure room en groene kruiden.

Ingrediënten:

  • 5 kg Zeeuwse mosselen,   
  • 1 groene selderij, 3 uien,
  • 1 bosje,peterselie, 1 bosje verse dragon, 1takje verse tijm, en witte wijn, 
  • 2 dl zure room,
  • 1 citroen, peper en zout.  

Bereidingswijze:

  • De mosselen schoonmaken en grondig wassen
  • De uien en de selderij fijnsnijden en even aanstoven in boter. De mosselen toevoegen, kruiden met peper en zout en onder deksel koken tot ze allemaal open zijn.Regelmatig opschudden.
  • De peterselie, dragon en tijm zeer fijn snipperen en de helft ervan mengen met de witte wijn en het citroensap.
  • De mosselen over borden of kommen verdelen en de witte wijn met kruiden erover gieten. Serveren met sneden stokbrood en de geparfumeerde zure room.
  • Voor de saus;
    de helft van de kruiden door de zure room roeren en op smaak brengen met peper en zout
    Smakelijk eten.
     
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *