Advocaat

Recepten > Advocaat

Ingrediënten

  • scharrel eieren 10 stuks
  • brandewijn 150 ml
  • suiker 150 gram
  • vanillestokje 1 stuk

Bereidingswijze

  • Vanillestokje overdwars doorsnijden en de vanille merg eruit schrapen met een mesje.
  • De eieren goed loskloppen in een ruime bak en op een paardenzeef of een theezeefje laten uitlekken.
  • Dan de eieren terug doen in de bak en vermengen met suiker, vanille merg en brandewijn.
  • Ondertussen een pan met water aan de kook brengen, de bak in de pan zetten en het gas laag zetten.
  • Nu met een garde goed kloppen en houd de randen goed in de gaten dat het ei niet aan gaat stollen en blijf intussen goed kloppen tot het mengsel schuimig en lobbig wordt.
  • De bak eruit halen en in koud water zetten en voorzichtig roeren tot hij bijna koud is.
  • Dan de advocaat weer door een zeef halen.
  • De advocaat kan bewaard worden in een gesteriliseerde jam pot met deksel of aanverwant fles of bakje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *