Stoofpot

Recepten > Noord-Hollandse stoofpot

Ingrediënten:

  • 500 g forel of zalmfilets
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1 el peterselie
  • zout en peper
  • ½ l droge witte wijn
  • 1 scheutje cognac
  • 1 el maïzena

Bereidingswijze:

  • Snij de visfilet in stukken en leg ze in een ruime pan.
  • Schil de ui en snipper hem.
  • Strooi deze over de vis.
  • Pers de teen knoflook erboven uit.
  • Strooi er tijm, peterselie, peper en zout over en schenk de wijn en cognac erbij.
  • Laat de vis in 10 minuten gaar stoven.
  • Schep de vis uit de pan en hou ze warm.
  • Roer een papje van de maïzena met wat water en bindt hier mee het kookvocht.
  • Serveer de vis in de saus. Lekker met rijst en tomatensla.
     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *