Poffer

Recepten > Poffer (Drente)

Poffer is een eenvoudig Drents nagerecht.

Ingrediënten

  • 125 gram bloem,
  • 125 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel zout
  • 2,5 dl melk
  • 15 gram gist
  • 75 gram dobbelsteentjes spek
  • boter en stroop.

Bereidingswijze

  • Zeef 125 gram bloem, 125 gram boekweitmeel en 1 theelepel zout.
  • Verwarm 2,5 dl melk lauwwarm en los hierin 15 gram gist op.
  • Giet de gistoplossing in een kuiltje in de bloem. Roer van de gistoplossing en het meel een mooi beslag.
  • Laat dit één uur, afgedekt met een vochtige doek, op een warm plekje rijzen.
  • Bak in een ronde braadpan (doorsnee 20 cm) 75 gram dobbelsteentjes spek langzaam uit.
  • Laat de pan afkoelen.
  • Schep dan het beslag in de pan op de spekjes en laat de poffer op laag vuur in 45 minuten aan één kant mooi bruin worden.
  • Keer de poffer en bak ook de andere kant bruin.
  • Dien de poffer warm op met boter en stroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *