Bergentheim (O)

Plaatsen > Bergentheim (O)

Bergentheim ligt in de gemeente Hardenberg in de provincie Overijssel en heeft ca. 3500 inwoners.

In het esdorp Oud-Bergentheim, ca. 3 km vanaf de huidige kern, zijn nog veel oude Saksische boerderijen te bezichtigen. In Bergentheim bevindt zich de Museumboerderij Den Hof, waar gereedschappen worden tentoongesteld en demonstraties worden gegeven van oude ambachten.

Het orgel in de Nederlandse Hervormde Kerk in Bergentheim is gebouwd door Flentrop Orgelbouw in 1959 voor de Opstandingkerk te Nijmegen. In 1964 uitgebreid met een rugwerk. Bij de overplaatsing naar Bergentheim wederom uitgebreid met een vrij pedaal (1999).

Museumboerderij Den Hof
Museumboerderij Den Hof is in 1985 ontstaan. Frans van Gemmert hield tijdens het feest ter gelegenheid van 600 jaar Bergentheim een tentoonstelling over de historie van de streek met landbouwwerktuigen, gereedschap uit de tijd van de vervening, maar ook spullen uit een oude smederij en een historisch onderwijsoverzicht. Na die expositie is Frans van Gemert verder gegaan met het verzamelen van allerlei spullen en in 1990 is het museum open gegaan voor het publiek.
Naast Museumboerderij Den Hof ligt de kinderboerderij van Bergentheim. Die is namelijk gevestigd in de tuin bij museumboerderij Den Hof.
Door de combinatie van museum en dieren is Den Hof een stuk aantrekkelijker voor gezinnen met jonge kinderen. En daarvan zijn er in de zomermaanden heel veel op de campings in de regio. Den Hof ligt bovendien aan de fietsroute tussen Diffelen en Oud Bergentheim, met het pontje over de Vecht. Het draagt dus ook bij aan de stimulering van het toerisme in Bergentheim, met als gevolg een toename van het aantal bezoekers aan het museum.
Museum- en kinderboerderij Den Hof zijn open op dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur. Museumboerderij Den Hof
Kanaalweg-Oost 39a, 7691 CC Bergentheim.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.