Snoekbaars met room: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > snoekbaars met Room ( Sandre à la Crème )

Ingrediënten voor 4 personen;

  • 1 kilo Snoekbaars
  • 2 citroenen
  • 1 bosje peterselie
  • 60 gram boter
  • 1 dl slagroom
  • 2 uien ,
  • tijm ,
  • laurier
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • 200 gram champignons
  • 1 eidooier
  • zout, peper

bereiding:

  • Maak de snoekbaars schoon en bestrooi hem met zout en peper.
  • Pers een van de citroenen en sprenkel het sap over de snoekbaars. Schil en hak de ui, sjalot en knoflook fijn.
  • Was de peterselie.
  • Was de bieslook en hak ze fijn.
  • Smeer een ovenvaste schaal ruim in met boter. Beleg de bodem met gehakte ui en sjalot, leg er de vis op en strooi er de knoflook overheen.
  • Zet de oven op 160 graden C.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes en leg deze rond de snoekbaars. Doe de wijn in een pannetje, geef er peterselie, tijm en laurier bij, breng het aan de kook en laat 10 minuten trekken. zeef het vocht en doe het bij de snoekbaars.
  • Zet de schaal nu in de oven en laat ze 30 minuten staan. Snij de tweede citroen in schijven.
  • Als de snoekbaars klaar is halen we hem voorzichtig uit de pan en leggen hem op een voorverwarmde dienschaal.
  • Houd deze warm. zeef het kookvocht. Klop de eidooier door de room en voeg dit mengsel toe aan het kookvocht.
  • Verwarm het onder roeren, maar zorg dat het niet meer aan de kook komt. Leg de champignons om de snoekbaars heen, geef er wat saus over, strooi er bieslook overheen en garneer met schijfjes citroen.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *