Gepocheerde snoekbaars met gourgette: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Gepocheerde snoekbaars met courgette.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de courbouillon:
    • 2 liter water
    • 1 pond graten van witvis
    • sap van 2 citroenen of 2 eetlepels witte azijn
    • 1 dl. droge witte wijn
    • ½ ui
    • ½ wortel
    • ½ prei
    • 10 peterseliestelen
    • peperkorrels

Ingrediënten;

  • 200 g snoekbaarsfilet p.p.
  • ½ courgette
  • peper uit de molen en zout
  • olijfolie

Bereiding

  • Voor de courbouillon:
    • Was de graten. Snijd de groenten in grove stukken.
    • Meng alles door elkaar en breng aan de kook.
    • Laat het vervolgens op een laag vuur 30 minuten trekken.
    •  Zeef alles door een doek.
  •  Breng wat bouillon aan de kook en pocheer hierin op een laag vuur de snoekbaars.
  • Snijd de schil dik van de courgette af, zodat alleen het middelste deel van de courgette (de zaadjes) overblijft.
  • Snijd van de schil een grove julienne en bak deze in wat hete olijfolie.
  • Breng op smaak met grof gemalen peper en zout.

Serveer de snoekbaars op de gebakken courgette.

Serveer er een witte wijnsaus bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *