Asperges met snoekbaars: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Asperges met Snoekbaars en Jenever  

Ingrediënten:

  • 400 g asperges
  • 4 Snoekbaarsfilets van 250 g elk
  • peper, zout
  • mosterd
  • 50 g boter
  • 100 g paneermeel
  • bieslook
  • nootmuskaat
  • 4 dl visbouillon
  • 2 dl jenever
  • cayennepeper
  • saffraan
  • gerookte Ardenner ham  

Bereiding:

  • Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
  • Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een koffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot.
  • Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visbouillon en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.
  • Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
  • Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets. Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardenner ham.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *