Boerenkool

Recepten > Boerenkool

Ingrediënten

  • 600 gram schoongemaakte boerenkool
  • 1 1/4 kg. aardappels
  • 2 uien
  • 200 gram mager rookspek
  • 2 speklappen
  • 4 rundersaucijsjes
  • 1 eetlepel azijn

Bereidingswijze

  • In een ruime pan de boerenkool met 3 dl. water 15 minuten koken. 
  • Dan de geschilde en in vieren gesneden aardappelen, de gesnipperde uien en het rookspek (in blokjes gesneden) erop leggen en het in 25 minuten gaarkoken.
  • Ondertussen in 50 gram bakmargarine de twee (gehalveerde) speklappen en de 4 rundersaucijsjes zachtjes bruin en in 20 minuten gaar bakken. 
  • Het bakvet afblussen met de azijn en 2 dl water en aan de kook laten komen. 
  • De boerenkool en aardappels door elkaar stampen. Serveer de speklapjes,
    saucijsjes en de jus er apart bij..

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *