Zeilen

Thema’s > Zeilen

Zeilen in Nederland is fantastisch. Door het vele water en het vlakke land heeft u altijd en overal wel een mogelijkheid om met uw eigen boot, of een gehuurde boot de natuur te verkennen. Om van een dagje zeilen te genieten en lekker te relaxen zijn er in iedere provincie wel mogelijkheden om een zeiltocht te maken.

Of u nu met uw gezin een heerlijke zeildag heeft of op meerdere boten een familiedag, bedrijfsuitje of een dagje uit met vrienden.

In heel Nederland vindt u adressen waar u een zeilboot kunt huren. Vooral open zeilboten zijn populair. Open zeilboten worden standaard verhuurd per dag, weekend of week. In weekenden met feestdagen (Pasen, Hemelvaartsdag en Pinksteren) is dagverhuur soms niet mogelijk. Het IJsselmeer is voor niet ervaren zeilers, niet geschikt voor open boten vanwege de kans op omslaand weer en de hoge golfslag bij slecht weer.

Er zijn verschillende typen open zeilboten die verhuurd worden.

De Geuzenvalk is een zeer prettige zeilboot om te huren. Het is een open zeilboot die u prima zelf kunt bevaren.

De Polyester Valk (Polyvalk) stamt rechtstreeks af van de bekende houten Valk, die ooit door van der Stadt is ontworpen. Lengte: 6,65 m, Breedte: 2,00 m, Diepgang: 0,85 m, Doorvaarthoogte: 5.50-6.50 m.

De Centaur heeft een lengte: 6,20 m, Breedte: 2,00 m, Diepgang: 0,85 m en een Doorvaarthoogte: 8,00 m.

Een vaarbewijs is een document dat de bezitter bekwaam is in het varen met een schip. Dit bewijs werd op 1 april 1992 in kader van de verbetering van de veiligheid op het water in Nederland verplicht gesteld aan bestuurders van schepen met een lengte van meer dan 15 meter en voor motorboten van minder dan 15 meter, die een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur kunnen halen. Voor een open zeilboot is dus geen vaarbewijs nodig. Vaak wordt door de verhuurder wel gevraagd dat er op de boot minimaal één persoon aanwezig is die kan varen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.