Vechtvlees

Vechtvlees is een lokale specialiteit uit de regio langs de Vecht en is een stoofgerecht dat wordt bereid met rundvlees, rode wijn en kruiden. Hieronder vindt u een recept voor vechtvlees:

Ingrediënten:

  • 1 kg runderstoofvlees, in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 2 el tomatenpuree
  • 750 ml rode wijn
  • 750 ml runderbouillon
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan en bak het vlees in porties aan tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het even apart.
  2. Bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij in dezelfde pan tot de ui glazig is. Voeg de bloem toe en bak dit even mee.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
  4. Blus af met de rode wijn en runderbouillon en breng aan de kook.
  5. Voeg het vlees weer toe aan de pan en voeg de rozemarijn, tijm en laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel op laag vuur sudderen voor minstens 2 uur, tot het vlees lekker zacht en mals is.

Serveer het vechtvlees met aardappelpuree, gekookte groenten en eventueel een glas rode wijn. Eet smakelijk