Suikerbrood

Recepten > Suikerbrood

Ingrediënten

  • 350 gram bloem.
  • 2 dl. lauw water – of 1 dl. lauw water en 1 dl. lauwe melk.
  • 1 zakje gedroogde koningsgist.
  • 5 gram zout.
  • 20 gram boter.
  • 10 gram suiker.
  • 1 ei.
  • Voor de vulling:
    • 200 gram verkruimelde klontjes suiker.
    • voor de smaak iets kaneel en citroen.
    • desgewenst 50 gram sucade.

Bereidingswijze

  • De gebruiksaanwijzing voor het bereiden van het deeg staat op het zakje koningsgist. Maak het deeg niet te stijf. 
  • Na het kneden het deeg ongeveer 20 á 30 minuten in een gesloten pan laten rijzen.
  • Werk de vulling door het deeg tot de suiker goed verdeeld is.
  • Maak van het deeg een gelijkmatige vierkante plak, op maat van het bakblik. Strak oprollen en in het met olie ingesmeerde bakblik leggen. ( bij het oprollen
    eventueel wat bloem gebruiken). 
  • Bestrijken met een opgeklopt ei. 
  • Nogmaals 30 á 40 minuten laten rijzen. 
  • Circa 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200°C. 
  • Na het bakken het brood onmiddellijk uit de vorm halen.
  • Ook aluminium vormen voor eenmalig gebruik zijn
    hiervoor geschikt. Insmeren en direct uit de vorm halen is dan niet noodzakelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *