Palingtaart met paprika

Recepten > Paling > Palingtaart met Paprika

Ingredienten:

  • 1 blik croissantdeeg (netto gewicht 240 gram)
  • 300 gram palingfilet
  • ½ groene, gele en rode paprika,
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • ½ visbouillontablet
  • 2½ deciliter slagroom, 4 takjes peterselie,
  • ½ bakje tuinkers, 500 gram gedroogde bruine bonen

Voorbereiden: (kan 1 dag van tevoren)

  • Oven voorverwarmen op 225 graden.
  • Springvorm met een doorsnee van 24 cm bekleden met croissantdeeg. Bovenkant van rand iets naar beneden duwen tot dikke rand van ongeveer 3 cm hoog.
  • Bodem bedekken met bakpapier. Als steunvulling de bruin bonen erin strooien.
  • Op rooster in midden van oven in ongeveer 20 minuten gaar bakken.
  • Bakpapier met steunvulling verwijderen. En in nog ongeveer 5 minuten goudbruin bakken. Vorm verwijderen. 
  • Op taartrooster boden in ongeveer een uur laten afkoelen.
  • In ruim koud water gelatine ongeveer 5 minuten weken.
  • Intussen 1 deciliter water aan de kook brengen en hierin het halve bouillontablet oplossen.
  • Gelatine goed uitknijpen. Van vuur af al roerende in de hete bouillon oplossen. 3 Palingfilets achterhouden.
  • In mengbeker rest van palingfilets pureren.
  • Gelatinemengsel door gepureerde paling roeren. In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • Palingpuree erdoor scheppen. In taartvorm doen. 
  • Bovenkant gladstrijken.
  • In koelkast in ongeveer een half uur laten opstijven.
  • Intussen paprika’s wassen en overlangs in dunne reepjes snijden.
  • In ruim kokend water reepjes 1 minuut koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken.

Bereiden:

  • Peterselie fijn knippen. 
  • Helft over de 3 achtergehouden palingfilets verdelen.
  • Palingfilets met peterselie naar binnen oprollen.
  • Op taart paprikareepjes in het rond rangschikken.
  • In midden palingrolletjes leggen.
  • Tuinkers van bedje knippen.
  • Rest van peterselie en tuinkers over paprika strooien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *