Palingspiesjes 1

Recepten > Paling > Palingspiesjes

Ingrediënten

  • 500 g gestroopte paling
  • Sojasaus (Japanse)
  • Sake of droge sherry
  • Basterdsuiker (donkerbruin)

Bereiding;

  • Maak voor het fileren van de gestroopte paling vlak achter de kop overdwars een insnijding tot op de graat.
  • Snij vervolgens over de graat, van kop naar staart, het visvlees los van de graat.
  • Herhaal dit met de andere kant van de paling, snij de filets in stukken van ca. 5 cm en rijg deze overdwars en door het platste deel, met ca. 3 tegelijk aan 2 evenwijdig lopende satéstokjes.
  • Meng in een pan een ½ dl sake of droge sherry met een ½ dl Japanse sojasaus en 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker. Breng dit al roerende aan de kook.
  • Kook dit op een matig vuur in tot een iets stroperig sausje. Bestrijk hiermee de palingspiesjes. Grilleer deze bij voorkeur boven een houtskoolvuur (barbecue) in 6-10 minuten bruin en gaar of grilleer ze onder de grill.
  • Bestrijk ze tijdens het grilleren vaak met het sojasausje en keer ze regelmatig. Serveer ze eventueel op dampend hete rijst, waarover de rest van het sojasausje is gegoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *