Paling uit Perpignon

Recepten > Paling > Paling uit Perpignan (Anguille à la Perpignannaise)

Ingrediënten:

  • 1 kilo paling
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peterselie
  • 1 bouquet garni
  • kervel
  • dragon
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 3 eetlepels olie
  • zout, peper
  • bloem

Bereiding:

  • Breng een pan met water aan de kook. Leg wat bloem op een bord. Schil en Bak de sjalot en ui. Maak de champignons schoon en snij ze.
  • Maak de palingen schoon. Leg die 3 minuten in het kokende water. Laat ze uitlekken en droog ze af.
  • Snij ze daarna in stukken van 7 cm. Geef er peper en zout over en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een pan.
  • roerbak er de stukken paling in.
  • Wentel ze een paar keer zodat ze aan alle kanten gelijkmatig roerbakken.
  • Haal ze na enkele minuten uit de pan. Geef nu de olie de gehakte ui er bij, laat deze wat kleur krijgen, voeg dan de sjalot en de champignons toe.
  • Laat even roerbakken en geef er dan de tomatenpuree en de wijn bij.
  • Leg de paling terug in de pan, misschien nog wat zout en peper, voeg het bouquet garni toe en leg de deksel op de pan.
  • Laat op klein vuur 30 minuten zachtjes stoven.
  • In deze tijd wast en hakt U wat peterselie, kervel en dragon.
  • Wanneer de paling klaar is, halen we het bouquet garni weg, geven het mengsel op een voorverwarmde dienschaal en strooien er de gehakte kruiden over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *