Paling hapjes

recepten > Paling > Provençaalse paling (hapjes)

Ingrediënten:

  • 400 gr. gerookte palingfilet,
  • 4 e.l. olijfolie,
  • 2 tenen knoflook (geperst), 
  • 2 e.l. Provençaalse kruiden,
  • sap van ½ citroen,
  • peper en zout.

Bereiding:

  • Snijd de paling in stukjes van 1 cm.
  • Maak van de overige ingrediënten een marinade en laat de paling hierin 1 nacht marineren.
  • Voor het serveren, de uitgelekte paling op een toastje even in een voorverwarmde oven opwarmen (ca. 5 minuten op 150 °C).
  • Tip: snij dunne ringetjes prei (1/4 cm) en laat die mee marineren. Serveer de paling met een preiringetje op een cocktailprikker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *