Paling goulandaise

Recepten > Paling > Paling Goulandaise (Anguille à la Goulandaise)

Ingrediënten:

  • 1 kilo paling
  • 1 dl slagroom
  • 200 gram kleine uitjes
  • 1 prei
  • 200 gram champignons
  • 100 gram boter
  • 3 dl droge witte wijn
  • basilicum
  • 1 dl kalfsbouillon
  • 1 eidooier

bereiding:

  • Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm. Schil de kleine uitjes en leg ze twee minuten in kokend water. Laat ze uitlekken.
  • Maak de champignons schoon.
  • Smelt 100 gram boter in een pannetje. bak hierin de uitjes, de champignons en de vis even flink aan.
  • Doe er dan de witte wijn bij en de bouillon. Maak de prei schoon en snij hem in dunne reepje (juliënne).
  • Hak ook wat basilicum fijn. Voeg beide toe aan de saus, evenals wat zout en peper.
  • Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  • Roer de eidooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest.
  • Serveer onmiddellijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *