Mosselen op de manier van Frits.

Recepten > Mosselen > Friese mosselen

 Ingrediënten:

  •  2 kg mosselen
  •  Flink portie grove groenten gesneden (wortel, ui, prei, paprika)
  •  Kruiden (zwarte peper, kruidenzout, tzaziki kruiden, dille, peterselie, bieslook, rozemarijn, teentje knoflook)
  • 2 dl room
  •  2,5 ons rookspek in blokjes gesneden
  •  Bier of witte wijn
  •  scheutje olijfolie

Bereiding:

  1.  Verwarm de mosselpan met olijfolie, bak de spekjes.
  2.  Doe de helft van de groente er in en fruit even mee.
  3.  Kruiden toevoegen
  4. 3/4 blijk bier toevoegen (andere helft opdrinken) of witte wijn
  5. Mosselen toevoegen en de andere helft van de groente.
  6. Opwarmen en drie keer op laten koken iedere keer even omschudden.
  7. Afgieten in een pannetje
  8. Mosselen warm houden in gesloten pan
  9. Helft van vocht gebruiken mengen met room en oplaten koken.
  10. Over de mosselen gieten nog een keer omschudden.

Serveren met stokbrood en knoflooksaus met wijn of bier

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *