Mosselen met knoflooksaus

Recepten > mosselen > Mosselen met knoflooksaus.

Ingrediënten:

  • 1 zak grote mosselen (2 kilo)
  • 50 gram boter
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groot glas droge witte wijn
  • 1/8 liter verse room
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel kerrie
  • mespunt cayennepeper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout

Bereiding:

  • Doe de schoongemaakte mosselen in een pan met een scheutje water, zet de deksel op de pan en laat ze op hoog vuur af en toe omschudden in circa 5-7 minuten koken tot ze open staan.
  • Giet de mosselen af en vang het vocht op. Giet het door een fijne zeef die bekleed is met een vochtig gemaakte passeerdoek, theedoek of een velletje keukenpapier.
  • Verwijder de bovenste helft van de mosselschelpen en leg de onderste helften met mosselen erin in een grote ovenschaal.
  • verwarm de oven op 200 graden. Houd de mosselen, als ze meteen na het koken worden opgegeten, afgedekt warm terwijl de saus wordt gemaakt. Fruit de gesnipperde ui glazig in de boter en laat de gesnipperde knoflook een minuut meebakken.
  • Blus af met het gezeefde kookvocht van de mosselen en de wijn en laat op hoog vuur tot circa 1/4 liter inkoken. Bind licht met de aangeroerde maïzena. Roer de room los met de eierdooiers.
  • Roer er een scheut van het ingekookte vocht door en roer het dooiermengsel dan door het vocht in de pan. Breng al roerend tot tegen de kook en neem de saus van het vuur.
  • Breng de saus op smaak met de kerrie en de cayennepeper en proef of er nog zout bij moet.
  • Schep de saus over de mosselen en laat ze in de voorverwarmde oven 5 tot 10 minuten doorwarmen, afhankelijk van de begintemperatuur van de mosselen.
  • Bestrooi met de peterselie en geef er een knapperig warm stokbrood bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *