Bretonse Moule a la Creme

Recepten > Mosselen > Bretonse moule a la creme.

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen (geschoond)
  • 800 ml crème frais
  • 1 thee lepel echte dijon mosterd
  • 1 thee lepel witte peper
  • 1 thee lepel zee zout
  • 1 eetlepel fijn gehakte selderij
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gezouten room boter
  • 3 teentjes verse geperste knoflook
  • 1 groot stokbrood

Bereiding:

  1. u zet de mosselen droog op in een grote pan
  2. zodra zij openen giet u het vocht in een grote kom
  3. het vuur is nu laag en u voegt de crème frais toe samen met de andere ingrediënten
  4. u roert het kook vocht langzaam er door tot dat er een soep [saus] ontstaat
  5. kook de mosselen gaar in de saus af en toe omscheppen of schudden (8 min)

Hoe op te dienen:

  • in een pasta bord of diep bord
  • met lekker veel saus waarin u stokbrood sopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *