Hollandse Ontbijtkoek

Recepten > Hollandse Ontbijtkoek

Ingrediënten

  • 375 gram meel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel van ieder kruid: kaneel,
  • kardemom, koriander, gemberpoeder
  • en kruidnagel.
  • Snufje zout
  • 100 gram bruine suiker
  • 150 gram vloeibare honing (of stroop)
  • 200 ml melk

Bereiding

  • Verwarm de oven op 150 graden Celsius.
  • Vet een bakblik in (lengte 20 tot 28 center) met boter en meel.
  • Zeef het meel, het bakpoeder, de kruiden, het zout en de bruine suiker en meng ze.
  • Roer met een lepel de melk en de stroop of honing toe.
  • Schep het deeg in het bakblik en bak de ontbijtkoek voor 90 minuten.
  • Haal de koek direct na het bakken uit het bakblik en laat het afkoelen op een taartrooster.

Variaties
Voeg naar wens verschillende ingrediënten toe aan het deeg zoals kleine kandijklontjes, noten of gedroogde vruchten.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *