Groninger koek met “kandij” suiker

Recepten > Groninger koek met kandij suiker (Grunneger kauk mit kandij suiker)

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels keuken stroop
  • naar eigen smaak zout
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 150 ml melk

Bereidingswijze

  • Meng de bakmeel speculaas kruiden, zout, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en stroop.
  • Meng nu alles goed door elkaar en maak er een glad beslag van met de melk.
  • Leg in een beboterde cake blik de helft van de bruine basterd suiker op de bodem en giet hier het beslag en leg hier boven op de rest van de suiker.
  • Bak hem af in de oven op 140 graden Celsius in 60 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *