Fryske dûmpkes

Recepten > Fryske dûmpkes

(voor ± 60 stuks)

Ingrediënten

  • 150 gr boter
  • 150 gr donkere basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gr gezeefde bloem
  • zout
  • 100 gr fijngehakt hazelnoten
  • 1 theelepel fijngewreven anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • een ingevette bakplaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Roer de boter, de suiker en de eieren tot een schuimig mengsel.
  • Voeg de bloem en 1 mespuntje zout toe en kneed alles tot een mooi glad deeg.
  • Kneed de hazelnoten, het anijszaad, het gemberpoeder en de kaneel door het deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak uit tot een lap van 24 x 20 cm en 1 cm dik en snijd die in reepjes van 4 x 2 cm.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ± 25 minuten lichtbruin.
  • Druk de koekjes uit de oven direct aan één kant met uw duim in en laat ze op een rooster afkoelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *