Boeren Tomatensoep

Recepten > boerentomatensoep

Ingrediënten:

  • 1 liter kippenbouillon,
  • 1 stuk zwoerd van spek of ham,
  • 1 ui,
  • 1 stuk winterwortel,
  • 2 eetlepels boter,
  • 2 eetlepels bloem,
  • 1 kilogram verse tomaten,
  • 1 laurierblad,
  • peper,
  • zout

Bereidingswijze:

  • Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.
  • Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak). Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.
  • Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden. Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.
  • Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.
  • Draai of druk de soep door een zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *