Appelen in deeg 

Recepten > Appelen in deeg

Ingrediënten

  • water 4 deciliter
  • boter 120 gram
  • suiker 75 gram
  • boekweitemeel 125 gram
  • eieren 4 stuks
  • oranjesnippers 1 eetlepel
  • appelen 4 stuks
  • kaneel 1 ½ theelepel
  • suiker 2 eetlepels
  • boter naar eigen smaak

Bereidingswijze

  • Breng het water aan de kook in een pan met dikke bodem en doe goed roerend er de boter, de suiker, het boekweitemeel, de eieren en de oranjesnippers bij.
  • Roer alles net zolang door elkaar tot een dikke massa is ontstaan.
  • Schil de appelen en steek met een appelboor de klokhuizen eruit.
  • Rol de appelen door een mengsel van kaneel en suiker en zet ze in een vuurvaste schaal.
  • Vul de boorgaten met boter en overgiet de appelen met het kokendhete deeg.
  • Laat de appelen vervolgens op laag vuur gaar worden.
  • In plaats van op laag vuur kunnen de appelen in deeg ook 25 minuten in een voorverwarmde warme oven (175. C) gezet worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *