Abraham’s Mostersoep

Recepten > Abraham’s Mostersoep

voor ± 1 liter soep.

Ingrediënten 

  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 200 ml room
  • 1 liter kippen of groente bouillon
  • 2 eetlepels mosterd van Abraham (of Groninger Mosterd)
  • eventueel gebakken spekjes en prei

Bereidingswijze:

  • De boter smelten, maar niet kleuren.
  • De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren.
  • Zet de roux op en zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
  • De Bouillon verwarmen en bij de roux gieten, gladroeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.
  • De soep door een zeef halen (als er klontjes in zitten).
  • Abrahams Mosterd toevoegen.
  • Vlak voor het serveren de room toevoegen en niet meer laten koken.
  • Voor de smaak kunt u er gebakken spekjes en prei aan toevoegen.

Dit recept is afkomstig van Angelique Medema, onze dank hiervoor.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *