Groningen Stad

HET NEDERLANDS STRIPMUSEUM
Het Nederlands Stripmuseum is het museum in Groningen dat als enige in Nederland de strip centraal stelt. Hier zijn een groot aantal striphelden te zien: Suske en Wiske, Jan, Jans en de kinderen, Dirkjan en nog veel meer. Het museum is ingedeeld in speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en kenners. Naast een uitgebreide collectie oude en nieuwe strips zijn er wisselende exposities. Er is te zien hoe strips gemaakt worden, en ook zijn er van tijd tot tijd striptekenaars aan het werk.

NOORDELIJK SCHEEPVAARTMUSEUM/ NIEMEYER TABAKSMUSEUM
In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is veel te zien over de geschiedenis van de handel over water in Groningen. In het Niemeyer Tabaksmuseum is een tentoonstelling te zien van pijpen en andere voorwerpen die te maken hebben met het tabaksgebruik in het verleden.

GRAFISCH MUSEUM
In het Grafisch Museum vind je een overzicht van de geschiedenis van de boekdrukkunst, vanaf de vroegste methodes tot aan het huidige printen. Ook zijn er wisselende kunstexposities.

UNIVERSITEITSMUSEUM
Het Universiteitsmuseum heeft een collectie van instrumenten en objecten die gebruikt zijn aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het gaat om materialen voor geneeskunde, biologie, natuurkunde, biologie en psychologie. Er zijn mineralen en fossielen te vinden, maar ook prenten en kostuums.

NATUURMUSEUM GRONINGEN
Het Natuurmuseum richt zich speciaal op families en kinderen, en biedt informatie over de natuur en het landschap en de rol van de mens daarin. Ook zijn er wisselende exposities, familieprogramma’s en andere activiteiten.

HET PEERD VAN OME LOEKS
Het Peerd van ome Loeks staat op het stationsplein. Dit witte beeld van een paard met zijn eigenaar is gemaakt in 1959, en verwijst naar het populaire Groningse volksliedje ‘Het peerd van ome Loeks is dood’. Het is gemaakt door Jan de Baat, en is het bekendste beeld in de stad.

Ommelander Markt, Harmonieplein Groningen
Elke 2e zaterdag van de maand (+ extra wintermarkten van januari t/m maart), 10:00 tot 17:00  Op de Ommelander Markt kunnen bezoekers kennismaken met lokale en (h)eerlijke producten. Alles met hart en ziel geproduceerd door boeren en ondernemers uit de regio. De consument kan hier de pure producten voelen, bekijken, proeven en kopen. De markt heeft als doel de verbinding tussen stad en platteland te versterken en de keten ‘van boer naar bord’ te verkorten.

Links Groningen stad:

  • VSCG – Vereniging Speeltuin Centrale Groningen – Overzicht van alle speeltuinverenigingen in de gemeente Groningen.
  • VVV – Wetenswaardigheden, bezienswaardigheden, uit in Groningen, bereikbaarheid, overnachten, adres en openingstijden.
  • Aero Service Eelde – Aero Service voor rondvluchten boven Groningen vanaf vliegveld Eelde en Oostwold
  • Fietsstad Groningen – Fietstours door de stad Groningen onder begeleiding van een gids.Start- en eindpunt van de fietstours is Bewaakte Rijwielstallingen bij Pathé Bioscoop Gedempte Zuiderdiep. Op onze website kunt u meer informatie vinden.
  • Kinderboerderij De Beestenborg – De Beestenborg is een kinderboerderij in Ulgersmaborg, in het noordoosten van de stad Groningen. Op de boerderij kunnen grote en kleine mensen rond wandelen, spelen en kennis maken met allerlei dieren. Er zijn varkens, pony’s, ezels, parelhoenders, pauwen, eenden, kippen, kalkoenen, konijnen en natuurlijk verschillende soorten geiten en schapen. Als men uitgeknuffeld is kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin terwijl hun ouders zitten te genieten van een kopje koffie of een ijsje bij het theehuisje. Akeleiweg 69 – 9703 LN Groningen – T 050-5423692

Pagina met bijdragen van VVV Groningen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *