Stumpelbonensoep (N-Br)

Recepten > Stumpelbonensoep (N-Br)

Ingrediënten :

  • 300g spekbonen of snijbonen
  • 500g aardappelen
  • 250g doorregen spekblokjes
  • 1 ½ l bouillon
  • peper
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze :

  • Maak de bonen schoon en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukjes. 
  • Bak in een pan de spekblokjes uit en giet dan de bouillon erbij. 
  • Doe de aardappelen erbij, breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken. 
  • Voeg dan de bonen toe en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken. 
  • Voeg zo nodig nog wat peper toe. En bestrooi de soep met peterselie.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *