Snoekbaars met rode boter: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Snoekbaar smet roze boter

voor 4 personen;

Van te voren kunt u de roze boter bereiden van de volgende ingrediënten:

  • 250 g zachte gezouten boter
  • 3 eetlepels verse room
  • 2 eetlepels gehakte sjalot
  • 15 cl pittige rode wijn
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • scheut cognac

Bereidingswijze:

  • Giet de wijn en de azijn in een pannetje en voeg de sjalotjes toe.
  • Breng het op middelmatig vuur aan de kook en laat het indikken tot er slechts 3 eetlepels vloeistof overblijven. Zet het vuur lager. Voeg de room toe en dik het ongeveer 3 minuten in tot de helft. Verlaag het vuur. Voeg de boter toe terwijl u blijft roeren totdat alle boter gesmolten is. Daarbij vooral niet meer laten koken. Maak af met de peper, paprika en cognac.

Bereidingswijze

  • Fileer de snoekbaars en bestrooi de filets met peper en zout. Smeer ze in met notenolie en bak ze in 5 minuten gaar.
  • Giet de roze boter over de snoekbaarsfilets en bestrooi het geheel met kervel.

Hierbij drinkt u rode wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *