Snoekbaars in citroen: heerlijke snoekbaarsrecepten.

Recepten > Snoekbaars > Snoekbaars in citroen

 Ingredienten;

  • 8 Moten snoekbaars
  • 3 Citroenen
  • Suiker
  • Sla- of Zonnebloemolie
  • Munt
  • Knoflook
  • Kerriepoeder
  • Peterselie (fijngehakt)
  • Peper
  • Zout

bereiding;

  • Hak 2 teentjes knoflook fijn en fruit deze in 4 eetlepels olie ca. 2 minuten op een laag vuur glazig.
  • Voeg er 2 theelepels kerriepoeder aan toe en laat deze 1 minuut zachtjes mee fruiten. Giet er het sap van 2 citroenen bij en strooi er 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 theelepels suiker, zout en peper over.
  • Leg er de 8 moten schelvis op en pocheer de vis, in een gesloten pan, in ca. 20 minuten op een laag vuur gaar.
  • Schep de vis voorzichtig met een schuimspaan op een schaal. Giet er het pocheervocht over.
  • Zet de schaal op een koude plaats tot het vocht in ca. 3 uur is gegeleerd.
  • Garneer de vis met schijfjes citroen en enkele blaadjes munt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *