paling in het groen met Opperdoese Rondjes.

Recepten > Paling > paling in het groen met Opperdoese rondjes

Benodigdheden:

  • 1 kilo paling
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • 6 takjes selderij
  • 2 takjes peterselie
  • 10 grote champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 fles droge witte wijn
  • basilicum

bereiding:

  • Maak de paling schoon en snij hem in stukken van 7 cm.
  • Maak de prei schoon en snij hem in dunne reepje ( julienne ).
  • Hak ook wat basilicum fijn.
  • Snipper de ui. Snij de knoflook in kleine schijfjes.
  • Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
  • Doe de olijfolie in een hapjespan, bak hierin de uisnippers, de champignonschijfjes, de preireepjes en wat basilicum ( naar eigen smaak ) en de knoflookschijfjes even flink aan.
  • Leg de stukken paling in een ovenvaste schaal, voeg hierbij het mengsel uit de hapjespan, meng alles even goed door elkaar, strooi over het geheel wat zout en peper ( naar eigen smaak ).
  • Giet de witte wijn over het mengsel en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
  • Laat de paling ca. 40 minuten gaar stoven in de oven op 180 graden ( Elektrische oven )
  • Dien de paling op met Opperdoese Rondjes*.
  • Opperdoese Rondjes zijn aardappeltje die worden geschrapt en dan even de kook er over, en dan dopen in roomboter
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *