Vlaamse Mosselpan met tartaarsaus.

Recepten > Mosselen > Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus.

Ingrediënten:

  • 3-4 kg mosselen
  • 2 uien
  • klein bosje bladselderij
  • klein bosje peterselie
  • 2 preien
  • 2 flesjes donker bier
  • 50 g boter
  • laurierblaadje
  • versgemalen peper
  • voor de tartaarsaus:
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 sjalotjes
  • zout en versgemalen peper
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries)
  • 8 eetlepels mayonaise

Bereiding:

  • Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof.
  • Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dicht gebleven mosselen.
  • Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise.
  • Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *