Karnemelksepap met rozijnen

Recepten > Karnemelksepap met rozijnen

Karnemelksepap, in het Fries “sûpenbrij” Kent in Friesland heel wat variaties. Zo wordt de pap bijvoorbeeld gemaakt met gort, bloem of tarwemeel. Er is ook Karnemelksepap met appels en anijs. Hieronder het recept voor Karnemelksepap met rozijnen, ook wel Karnemelksepap voor zondag genoemd, of in het Fries “sûpenbrij foar de snein”.

Ingrediënten:

  • 60 gram bloem, 
  • 1 mespuntje zout, 
  • 75 gram rozijnen, 
  • 1 salieblaadje, 
  • 1 theelepel gekneusd anijszaad, 
  • bruine basterdsuiker, 
  • stroop.

Bereidingswijze:

  • Zeef de bloem boven een pan en voeg het zout toe.
  • Schenk vervolgens al roeren, een beetje karnemelk erbij en maak een mooi glad papje zonder klontjes.
  • Zet de pan op het vuur en giet al roerend, scheutje voor scheutje, de rest van de karnemelk erbij. 
  • Voeg de gewassen en goed uitgelekte rozijnen toe, doe ook het salieblaadje en de anijs erbij. 
  • Breng de pap aan de kook en laat op een laag vuur, goed roerend, 10 minuten zachtjes doorkoken. 
  • Haal het salieblaadje eruit en dien de Karnemelksepap met rozijnen zo warm mogelijk op. Geef er bruine basterdsuiker en stroop bij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *