Groninger koek met kandij suiker

Recepten > Groninger koek met kandij suiker (Grunneger kauk mit kandij suiker)

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram bruine basterd suiker
  • 3 eetlepels keuken stroop
  • naar eigen smaak zout
  • 1 theelepel kaneel 
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel speculaas kruiden
  • 150 ml melk 

Bereidingswijze

  • Meng de bakmeel speculaas kruiden, zout, nootmuskaat, kaneel, kruidnagel en stroop.
  • Meng nu alles goed door elkaar en maak er een glad beslag van met de melk.
  • Leg in een beboterde cake blik de helft van de kandij suiker op de bodem en giet hier het beslag en leg hier boven op de rest van de suiker.
  • Bak hem af in de oven op 140 graden Celsius in 60 minuten.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *