Brabantse Zult (N-Br)

Recepten > Brabantse Zult (N-Br)

Ingrediënten

  • 1 kg varkenskop {wangen}
  • 200 gr varkenstong
  • 100 gr varkenshart
  • 200 gr zwoerd
  • 2 ltr water
  • 3 st laurierblad
  • 10 gr peperkorrels
  • 5 gr zout
  • 10 gr nootmuskaat
  • 150 cc azijn

Bereidingswijze:

  • Varkenskop, tong en hart opzetten met heet water.
    Laurier, peperkorrels en zout toevoegen
  • Aan de kook brengen en ± 5 uur latentrekken
  • Vervolgens vlees en zwoerd van de botten halen en samen met hart en tong door de gehaktmolen of keukenmachine doen en fijn malen.
  • Het overgebleven vocht zeven en bij het gemalen vlees doen.
  • Deze massa, onder voortdurend roeren, aan de kook brengen, goed doorlaten koken!!!
  • Het geheel op smaak brengen met nootmuskaat azijn en zout.
  • Het geheel nogmaals goed doorkoken, in een vorm doen en af laten koelen.

Hoeveelheden azijn, zout, specerijen naar eigen smaak wijzigen.

Serveren met roggebrood.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *