Appelflappen II

Recepten > Appelflappen II

Ingrediënten

  • 4 blaadjes diepvries bladerdeeg
  • 2 zure appels
  • 4 eetlepels krenten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 theelepels kaneel
  • 4 eetlepels suiker
  • kopje water

Bereidingswijze

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en warm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. 
  • Snij de appel dan in blokjes en doe ze in de kom samen met de krenten, rozijnen, 2 theelepels kaneel en 2 eetlepels suiker. Meng alles goed door elkaar.
  • Leg op ieder velletje bladerdeeg een hoopje appelmengsel. Maak met je vinger de randen nat van het bladerdeeg-pakketje. 
  • Vouw het pakketje in een driehoek dicht. Druk de randen goed aan met een vork en leg ze op de bakplaat. Maak de bovenkant van de appelflappen nat met je vinger. 
  • Strooi er nog wat suiker bovenop. Bak daarna de appelflappen in 15 a 20 minuten gaar. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *